Llibre «Més carrers parlen de dones»

Per: Comissió Memòria i Gènere

La Comissió Memòria i Gènere la conformen un grup d’entitats amb un objectiu comú: crear un procés de treball horitzontal, participatiu i compromès amb la recuperació de la memòria històrica de les dones. Constituint una comunitat de transferència de coneixements, experteses i recursos.

Projecte: PUBLICACIONS

Publicat: 12/01/2024

Més carrers parlen de dones, es la continuïtat de la publicació Els carrers parlen de dones.

El Districte de Sant Martí actualment te un total de 469 carrers, 75 dels quals porten nom de dona. Això representa només un 16%, però comparat amb el total de Barcelona que nomes arriba al 8% es un nombre important, però pensem que encara MES CARRERS HAN DE PARLAR DE DONES i es per això que seguirem.

Mes carrers parlen de dones, ens proposa no només recordar els seus noms que ja formen part del nomenclàtor del Districte de Sant Martí, sinó que ens convida a obrir un debat sobre la ciutat viscuda com una oportunitat de recrear llocs per a la memòria de les dones a l’espai públic. La generació d’experiències col·lectives ens serviran per a la transmissió del llegat que elles ens han deixat, observat des d’una perspectiva feminista.

Conèixer la vida d’aquestes dones que formen part del nomenclàtor és també conèixer els moments històrics, socials, politics i culturals de la nostra societat.

Dones que aconseguiren fer sentir la seva veu. Dones que van decidir desenvolupar una carrera creativa, dones que van demostrar la seva capacitat professional, dones que van aportar a la ciència elements imprescindibles, dones que es van comprometre i molt a canviar el món des de la defensa dels drets humans. Els drets de les dones.

En definitiva, les vides d’unes dones que mereixen ser reconegudes a l’espai públic i al nomenclàtor de la ciutat. Conèixer el seu llegat, és també conèixer un moment històric, social, polític i cultural de la nostra societat