Gretel Ammann

Per: Comissió Memòria i Gènere

La Comissió Memòria i Gènere la conformen un grup d’entitats amb un objectiu comú: crear un procés de treball horitzontal, participatiu i compromès amb la recuperació de la memòria històrica de les dones. Constituint una comunitat de transferència de coneixements, experteses i recursos.

Projecte: DONES SINGULARS

Publicat: 21/09/2021

Margarita (Gretel) Ammann Martinez,  (Donostia, 1947 – Barcelona, 2000)#Filòsofa #activista feminista #assagista. Quan tenia dos anys la família es va traslladar a Barcelona, on va viure fins al final de la seva vida. Des de petita aprèn escriptura, dibuix, fotografia música. Va treballar a la Escola Tramuntana, al barri del Carmel. La seva implicació amb les famílies obreres la va portar a instal·lar-se al mateix barri en el qual treballava, el Carmel, i a involucrar-se en les reivindicacions veïnals i les de l’escola. Militant en diferents partits i col·lectius, en els quals va treballar des de la clandestinitat, el 1976 es va afiliar al Moviment Comunista de Catalunya, de tendència trostkista.

Era una dona compromesa i inquieta, que va participar activament en els moviments a favor de la pau i el desarmament, de l’ecologia i dels drets humans. Va ser, abans de res, activista del moviment feminista i defensora dels drets de les dones.

El seu llegat i la seva trayectoria esta recollide al fons del CENTRE DE DOCUMENTACIÓ Gretel Ammann de Ca la Dona

REFERENCIA: Wiquipedia