Llibre «Els carrers parlen de dones»

Portada del llibre "Els carrers parlen de dones"

Per: Comissió Memòria i Gènere

La Comissió Memòria i Gènere la conformen un grup d’entitats amb un objectiu comú: crear un procés de treball horitzontal, participatiu i compromès amb la recuperació de la memòria històrica de les dones. Constituint una comunitat de transferència de coneixements, experteses i recursos.

Projecte: PUBLICACIONS

Publicat: 28/07/2021

EL NOMENCLÀTOR UN LLIBRE D’HISTÒRIA?

El nomenclàtor dels carrers encara respon a l’imaginari masculí i al que aquest ha considerat rellevant en la construcció social i digne de renom i homenatge. La publicació aporta el recorregut per les 40 dones que donen vida al carrers del Districte de Sant Martí.

Aquest projecte és fruit de l’entesa entre dones. És el resultat del consens i la trobada de diferents punts de partida, amb l’objectiu comú de recuperar la genealogia de les dones i reivindicar el nostre lloc a la historia.

Malgrat les dificultats el nomenclàtor de la ciutat de les dones es va construint, també es fa visible des de l’espai públic, des dels carrers, fem nostres les paraules de Christine de Pizan, com va definir el que havia de ser la ciutat de les dames , que  es va inspirar  per tres grans amigues que la van acompanyar sempre : la raó, la rectitud i la justícia… “Una Ciutat aixecada i edificada per a totes les dones de mèrit, les d’ahir, avui i demà….”

… “la Ciutat que fundaràs amb la nostra ajuda mai tornarà al no-res sinó que sempre romandrà florent; malgrat l’enveja dels seus enemics, resistirà molts assalts, sense ser mai presa o vençuda…”