90 anys vot de les dones

Per: Comissió Memòria i Gènere

La Comissió Memòria i Gènere la conformen un grup d’entitats amb un objectiu comú: crear un procés de treball horitzontal, participatiu i compromès amb la recuperació de la memòria històrica de les dones. Constituint una comunitat de transferència de coneixements, experteses i recursos.

Projecte: AGENDA

Publicat: 27/05/2023

Espai públic i memòria. La Comissió Memòria i Gènere, amb l’acte 90 anys del dret a vot de les dones, organitzat per Dones del Foment Martinenc, tanquem el cicle del que hem dedicat a l’any Campoamor

1 d’Octubre 1931, es va aprovar la Constitució de la II República que va representar un important avenç pels drets de les dones. Un dels drets polítics més importants que es va aconseguir va ser el vot.

Ara fa 90 anys d’aquest fet, les entitats que formem part de la Comissió Memòria i Gènere ens hem proposat impulsar diverses accions durant l’any. Per nosaltres es l’Any Clara Campoamor. Aquest acte es la cloenda d’aquest any commemoratiu.

Proposem fer  l’acte, a la Plaça Valentí Almirall,  on fa 15 anys, amb el suport del Districte de Sant Martí vam  posar una placa, en memòria també del dret a vot de les dones, però també extensible a totes les dones que van creure amb la oportunitat que  els va donar aquella Constitució del 31 d’avançar cap a les llibertats individuals i col·lectives

Per nosaltres l’espai públic segueix sent l’espai on ens ha de permetre interpel·lar-nos en la memòria, ens proposa un diàleg des de la visió de la ciutat com un espai important on preservar la memòria col·lectiva.

Espai públic, espai de memòria Any Campoamor